Pékáruk zsír-és szénhidráttartalma
PÉKÁRUK (Adatok 100 grammra) | Zsír gramm | Szénhidrát gramm |
2.3 | 65.0 | |
1.0 | 53.0 | |
2.4 | 46.0 | |
10.4 | 54.0 | |
1.0 | 50.0 | |
10.6 | 38.3 | |
3.6 | 49.6 | |
1.5 | 49.0 | |
1.8 | 56.4 |
txt:
Abonett; 2,3; 65,0
Alföldi kenyér; 1,0; 53,0
Bakonyi barna kenyér; 2,4; 46,0
Briós; 10,4; 54,0
Erzsébet kenyér; 1,0; 50,0
Fánk; 10,6; 38,3
Fehér kenyér; 3,6; 49,6
Félbarna kenyér; 1,5; 49,0
Francia kenyér; 1,8; 56,4
Ebben a táblázatban a pékáruk nevei mellett elsőként az szerepel, hogy hány gramm zsírt tartalmaznak, másodikként pedig az, hogy hány gramm a szénhidráttartalmuk.
- Olvasd be a fájl tartalmát, majd írd ki a képernyőre.
- Írd ki annak a pékárunak a nevét, amelyiknek a legkisebb a zsírtartalma.
- Rendezd növekvő sorba a szénhidráttartalmat, majd írd ki az új sorrendet. A sorbarendezés során ne vesszen el az eredeti sorrend sem. A sorbarendezésre használhatod az Array.Sort() metódust.
- Keresd meg az első 0,7 gramm zsírtartalmú pékárut. Ha van ilyen,írd ki a nevét. Ha van másik is (harmadik, stb.), annak is írd ki a nevét. Készítsd fel ezt a kódot arra, hogy más pékáruk adataival is jól működjön. Ha pl. nincs ilyen érték, akkor adjon hibaüzenetet.- Írd ki a pékáruk az átlagos szénhidráttartalmát. Ehhez először összegezned kell az értékeket, majd elosztani a darabszámmal.
- Írd ki az átlag alatti szénhidráttartalmú pékáruk neveit egy új fájlba.